=JèMRè=KoLinK~ AdMiNiSTRaTöR
Mesaj Sayısı : 138 Yaş : 28 Nereden? : cemre diyarından Siteyi Beyendin Mi? : tabikidè..!! Adın? : GüL ♥ °•.SekeR HayvaNım°•.♥ : ♥.•°Ruh HaLim°•.♥ : Hangi Hepsi Kızı? : ♥.•°TaKıMıM°•.♥ * : : Eren Fan Puanı : Kayıt tarihi : 20/07/08
| Konu: KİTAPLARLA İLGİLİ GÜZEL SÖZLER Perş. Tem. 31, 2008 10:05 pm | |
| 1. Yabani milletler dışında her ülke kitaplar tarafından yönetilir. Voltaire
2. Kitaplar ruhun gıdasıdır. Japon Atasözü
3. Kitaplar zekanın çocuklarıdır. J. Sqift
4. Kitaplar hiç solmayacak bitkilerdir. Herrik
5. Okuma hevesini, Hindistan'ın bütün hazinelerine değişmem. Gibbon
6.Kitaplarım, bana yetecek kadar büyük bir krallıktır. Shakespeare 7. İnsan olmak için, okumak gerekir. Aşık Veysel
8. Kitaplar aynalara benzerler, onların içinde kendimizi seyrederiz. Montaigne'de ne varsa hepsini kendimde buluyorum" diyordu. Paskal
9. İlim okumaktan garaz kendi özünü bilmektir. Yunus Emre
10. Ademin hayvaniyeti yemekle, insaniyeti okumakla kaimdir. Namık Kemal
11. Elimde olsaydı, her karış toprağa buğday eker gibi ki tap ekerdim.. Horace
12. Sessizliğe kavuşmak ve kederlerimden uzaklaşmak için, bir kitaplarıma koşarım.. Edward Bulwevr Lytton
13. Bir insanın değeri, kitaplalının değeri ile ölçülür. Herbert Spencer
14. Kitaplar hiç solmayacak bitkilerdir. Herrik
14. Kitaplar, hiç aldatılmayan bir arkadaştır. Guilbert Pix Erecourt
16. Önce iyi kitapları okuyun, yoksa onları elinize almak için hiç bir istek duymazsınız. Thoreau
17. Kitapsız hayat, kör, sağır ve dilsiz hayattır. Seneca
18. Çoğu zaman kitabın getirdiği kıvılcımlar, bize kişiliğimizi kazandırır.
19. Kitaplar emin limanlar gibidir. Sayfalar içine girdikmi bir kez, fırtınalardan korkmayız.
20. Kitaplar ne iyi öğretmenlerdir, hem öğretirler, hem dost olurlar.
21. Önemli olan çok okumak değildir. Gerekeni gerektiği gibi okumak, işte bütün mesele.
22. Kimi kitaplar afyon gibidir, insanları uyutur.Öyle kitaplar vardır ki, en derin uykularımızdan uyandırır bizi.
23. Kitaplarda okuduğunu doğada da okumaya devam edebiliyorsan senden daha iyi kimse yok demektir. | |
|